5 راز در مورد افسردگی بعد از زایمان که حتما باید بدانید!

· 1 min read
5 راز در مورد افسردگی بعد از زایمان که حتما باید بدانید!

علیرغم آسیب‌های فیزیکی که بارداری، زایمان و شیردهی به بدن شما وارد می‌کند، فعالیت بدنی یکی از قوی‌ترین راهکارهای ضد اضطراب است. فعالیت‌هایی که دارای تمرینات تنفسی هستند (مانند یوگا) می‌توانند بسیار مؤثر واقع شوند. اگرچه ممکن است احساس کنید وقت ندارید اما ارتباط با مادران دیگر (حتی به صورت آنلاین) می‌تواند به طرز قابل توجهی ترس‌های شما را کاهش دهد و احساسات شما را متعادل کند.
بسیاری از خانم‌ها برخی احساسات را طی یک الی دو هفته بعد از زایمان تجربه می‌کنند که اصطلاحاً به آن «غم و اندوه بعد از زایمان»گفته می‌شود. اما در بسیاری از مادران این علائم بیشتر از دو هفته باقی می‌ماند که در این صورت به آن افسردگی پس از زایمان گفته می‌شود. مدت زمان افسردگی بعد از زایمان طولانی‌تر است و درمان آن به مشاوره فردی یا دارودرمانی احتیاج دارد. صحبت درمورد نگرانی‌ها با یک روان درمانگر می‌تواند کمک کننده باشد. از طریق درمان فرد می‌تواند راه‌های بهتری برای رو به رو شدن با احساساتش، حل مشکلاتش، قرار دادن اهداف حقیقی و پاسخ مثبت به شرایطی که اتفاق می‌افتد، پیدا کند.
در مورد روان پرشی پس از زایمان به طور معمول با تشخیص روانشناس تان ، به روانپزشک ارجاع داده می شوید و در اکثر موارد دارو درمانی نیز با جلسات روان درمانی همراه می شود و درمان به طور ترکیبی انجام می شود. اگر مادر هنوز در حال شیردهی به فرزند است ، با مشورت روانشناس و روانپزشک خود ، دارویی را انتخاب می کنید که بر کودک تاثیری نداشته باشد و یا از درمان های جایگزین استفاده خواهید کرد. حاملگی و دوره­ی پس از آن، با تغییرات روان­شناختی و فیزیولوژیک بسیار مهمی همراه است که گاهی منجر به تغییرات پاتولوژیک و بروز اختلالات روانی می­گردد. مشاوره و روان‌درمانی به مادری که دچار افسردگی پس از زایمان است کمک می‌کند تا بهتر بتواند علائم بیماری را کنترل کند. دو روش علمی و مورد تأیید برای درمان افسردگی پس از زایمان روان درمانی بین فردی و تکنیک درمان رفتاری-شناختی یا سی بی تی است. در این روش به مادر روش‌های متفاوتی را برای فکر کردن، رفتار کردن و واکنش نشان دادن به موقعیت‌ها یاد می‌دهد.
بسیاری از این مادران اضطراب دارند که دیگر درمان نشوند و به حالت قبل برنگردند. بسیاری از مادران بیش از حد نگران سلامت کودک خود هستند در صورتیکه کودک آنها در سلامت کامل به سر میبرد. در طول این دوران بسیاری از نگرانی های بی جا به سراغ افراد میرود و‌ گاهی آنان را از پا در می آورد.
افسردگی پس از زایمان نباید با تغییرات هورمونی، کم کاری تیروئید یا کم خونی مادر اشتباه گرفته شود. درمیان اعضا خانواده کسی دچار افسردگی یا سایر بیماری‌های خلقی باشد. سابقه افسردگی، چه در دوران بارداری چه زمان‌های دیگر، داشته باشد.
اگر نمتوانید با دوستان و یا خانواده خود صحبت کنید، با پزشک و یا مراقب بهداشت خود صحبت کنید. آنها می دانند که این احساسات متداول است و به شما کمک خواهند کرد. دلایل متعددی برای از دست دادن علاقه به رابطه جنسی بعد از بچه دار شدن وجود دارد. این کار ممکن است دردناک باشد و یا شما ممکن است بیش از حد خسته باشید.
اما کاری که حتماً باید بکنید این است که در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کنید و مشکلتان را با او در میان بگذارید. آن‌ها می‌توانند برای شما برنامه‌ای منسجم و درست پایه گذاری کنند، تا با عمل کردن به آن، از شر این بیماری خلاص شوید. هم­چنین توصیه می‌شود با کاهش سزارین‌ غیر ضروری از وارد شدن تنش اضافی جراحی بر مادر و احتمال افسردگی پس از زایمان پیشگیری گردد. با توجه به این که افسردگی پس از زایمان به عنوان یک معضل خانوادگی و اجتماعی شیوع نسبتا بالایی دارد و با توجه به چندعاملی بودن این بیماری، کاهش هر یک از عوامل موثر می‌تواند احتمال افسردگی پس از زایمان را کاهش دهد. تشخیص به موقع و درمان آن از عواقب این اختلال مادر، نوزاد و خانواده می­کاهد و عملکرد خانوادگی و کیفیت زندگی بیمار را بهبود می­بخشد.
فرقی ندارد کجا هستید در هر کجا باشید مرکز روانشناسی ما به صورت آنلاین در کنار شما عزیزان است. اگر فرد دچار جنون پس از زایمان شده باشد معمولا برای او داروهای قوی تجویز می‌شود و در بسیاری از موارد باید بستری شود. این تصور که مادر شیرده نمی‌تواند از داروهای ضد افسردگی و اضطراب و داروهای مربوط به جنون پس از زایمان استفاده کند، باعث می‌شود مادر یا اطرافیانش از درمان منصرف شوند. اما حقیقت این است که فارغ از تمام تصورات سنتی، استفاده از داروهای مخصوص این اختلالات روانی، تحت نظر پزشک مشکلی ندارد و بسیاری از مادران شیرده در طول دوران شیردهی از این داروها استفاده می‌کنند.  اضطراب پس از زایمان  ممکن است مانند افسردگی پس از زایمان، به دلیل تغییرات هورمونی اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است این اختلال در واقع واکنشی به عوامل استرس‌زا مانند نگرانی درباره سلامت کودک، مسائل مالی و یا مسئولیت‌های مرتبط با نقش جدید شما در خانواده باشد.
عوامل دیگری نیز وجود دارند که باعث تشدید این اختلال میشوند.به عنوان مثال ممکن است مادر بیماری ای داشته باشد و یا توجه کافی از همسر خود را ندیده باشد و حس تنهایی کند و یا اختلافاتی در زندگی زناشویی خود داشته باشد. معمولا مشاهده شده که مادرانی که فرزند بیشتری دارند،بیشتر هم به افسردگی پس از زایمان مبتلا میشوند. افراد مبتلا به افسردگی پس از زایمان گاهی حواس پرت و فراموش کار میشوند حتی احتمال این است که بسیاری از کارهای ساده و روزمره خود را فراموش کنند. افرادی که دچار افسردگی پس از زایمان میشوند در اغلب اوقات بغض میکنند و احساس ناخوشایندی و نارضایتی دارند.
ممکن است برای شما سخت باشد که بتوانید متوجه شوید که نوزادتان چه حسی دارد،و یا چه نیازی دارد. شما ممکن است احساس گناه کنید که احساسات شما آنگونه که از شما انتظار می رود نیست. ممکن است شما از مکانهایی مثل مغازه های شلوغ اجتناب کنید به دلیل ترس از داشتن علائم پنیک (هراس). ممکن است بسیار نگران باشید از اینکه با کودک خود تنها بمانید.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد. غم پس از زایمان که به مدت ۲ هفته پس از زایمان ممکن است به وجود آید از عواملی است که خطر افسردگی پس از زایمان را بالا می‌برد. از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید. البته لازم نیست که از همان اول در باشگاه بدنسازی ثبت نام کنید. من به شخصه در ابتدا به قدم زدن‌های طولانی در اطراف محله مان روی آوردم.
بنابراین لازم است برای درمان افسردگی پس از زایمان از یک روانشناس متخصص در این حوزه و یا روانپزشک کمک بگیرید. بنابراین می‌توان گفت که PPD یک اختلال روحی جدی بوده که اگر به درستی مورد توجه و درمان قرار نگیرد می‌تواند عوارض دراز مدتی به همراه داشته و با مشکلات دیگری مانند اختلالات جسمانی سازی، وسواس فکری-عملی و انواع اختلالات اضطرابی همراه شود. ممکن است درمان افسردگی پس از زایمان در شما تدریجی و زمان‌بر باشد. توقع نداشته باشید مه در مدت زمان کوتاهی سلامتی کامل خود را به دست آورید.
گزارشات بالینی نشان می‌دهند که افسردگی پس از زایمان یک اختلال روحی گذرا و کوتاه مدت نبوده و ممکن است حتی تا چند سال طول بکشد. در موارد نادر، یک زن ممکن است پس از زایمان دچار روان‌پریشی شود که این عارضه یک بیماری بسیار جدی بوده و سلامت مادر و کودک را به شدت در معرض آسیب و خطر قرار می‌دهد. از این رو در اغلب کشورهای جهان خدمات متفاوتی برای شناسایی افسردگی پس از زایمان تازه مادران و بهبود آن در نظر گرفته شده است. 62 درصد از زایمان‌ها در این مطالعه سزارین بودند و از نظر سطح تحصیلات، بیشترین فراوانی (6/39 درصد) مربوط به افراد با مدرک دیپلم بود. به لحاظ اشتغال نیز بیشتر مادران (4/89 درصد) خانه‌دار بودند. شایان ذکر است که 27 درصد از بارداری‌ها در این مطالعه ناخواسته بود.
می توانید یاد بگیرید که این افکار را تغییر دهید که اثر مثبت بر روی دیگر علائم داشته باشند. برخی از روان درمانی ها می توانند به شما کمک کنند که چگونه افسردگی خود را در غالب رابطه خود ویا آنچه در گذشته بر شما افتاده است درک کنید. در حدود 7 از 10 زنانی که داروهای ضد افسردگی در طول حاملگی را قطع می کنند مریضیشان بعد از قطع دارو عود می کند. باید در مورد ریسک و منفعت ادامهء درمان در حاملگی و شیر دهی بحث کنید. زنانی که قبلا مبتلا به چندین بیماری های شدید روانی، به ویژه اختلال دوقطبی،بوده اند بیشتر در معرض خطر بیماری روانی پس از زایمان هستند.
ممکن است به اطمینان خاطر از طرف همسر،مراقب بهداشت و یا پزشک خود نیازمند باشید. ممکن است دراز بکشید بدون اینکه خواب بروید و در مورد چیز های مختلف نگران باشید. ممکن است در طول شب بیدار شوید در حالی که کودک شما خواب است. عدم اعتماد به توانایی افرادی که به فرآیند زایمان کمک می‌کنند. اضطراب، واکنشی است که هنگام احساس ناامنی یا تهدید آن را تجربه می‌کنیم.